Segmen Review Blog #1











Jom Join Contest Ni . . Nak join klik banner ya . . terima kasih :)














Channel Set Perfume Giveaway by Melangkau Garisan





1. Copy gambar then backlink kan ke entri ni
2. Follow blog ekinrazallibisnes
4. Tinggalkan link korang kat ruangan komen 

easy measy kan?
so? jom join 
**1 botol MG dah guna n 1 botol tumpah so, ada 3 botol untuk korang

dan 20 orang peserta bertuah akan mendapat variety shawls!!
shawl ni random ye colors n size semua
ada yg akan dapat bawal , shawl biasa, wide shawl, butterfly shawl
giveaway shawls ni adalah permulaan untuk bisnes jualan pakain brand #denhanda

so, jom jom support GA MG and tag kawan kawan blogger yang lain juga tau

giveaway sampai 11.11.2014







Giveaway Pertama SitiSab






Sila Klik HERE Jika Mahu Join :)



SYARAT PERTAMA!!!

1. FOLLOW SitiSab's Blog tau!
 (keputusan pemenang bertuah akan di umum dalam blog!) 

2. Copy PICTURE di atas ni dan link kan ke SitiSab's Blog 
(Link kan ke entri "Giveaway Pertama SitiSab")

3. Sila letak TITLE entri dengan "Giveaway Pertama SitiSab" ye.

4. Sila TAG kan seberapa ramai kawan2 anda untuk join giveaway ni ye!
(minimum 3 orang!)

5. Sila TINGGALKAN LINK anda tentang "Giveaway Pertama SitiSab" di ruangan komen entri ini 
(Kalau takde tinggalkan link entri, penyertaan tidak di kira)

- Haa.. senang je kan syarat2 yang pertama ni -

SYARAT KEDUA!!!

Anda TIADA BLOG tapi nak jugak join "Giveaway Pertama SitiSab"?

JANGAN RISAU! :)

Sila baca syarat2 untuk warga Facebook pulak ya ^_^

1. Klik like pada Fanpage SitiSab

2. Dekat wall fanpage tu sila POST/UPLOAD picture di atas 
dan copy link di bawah ni







G.A Daisy Shawl by Tea&Coffee's Lover







Syarat:
1. Follow blog Tea&Coffee's Lover 
*macam biasa buat entry sal G.A ni dan tinggalkan url post anda di ruangan komen
2. Follow Instagram official_wilmashana 
*kelebihan bagi mereka yg punya ig bolehlah post poster ni kat ig n letak caption paling terbaik then n tag saya #DaisyGA
3. Pastikan klik sini, sini, sinisini, dan sini *dana kos penghantaran

Done. Good Luck Guys >.< hugs
Assalamualaikum














Its October Giveaway By Naomie





There are simple rules for this Giveaway, because I know that it is so annoying if there are too many rules to follow. Right?

The Rules :

Complete!

So the Prizes for this GiveAway are:
1. 2xRM5.00 topup
2. Two novels with theautograph of the outhers
3. Three pieces Tudung BAwal Adijuma
4. Two pieces of bracelet

The total winners that I will pick are 9 winners. And DON’T FORGET TO COMMENT ON BELOW, AND LEAVE YOUR LINK AFTER MAKING AN ENTRY. !
Duration: 1st October 2014 untill 10th October 2014.




 I LOVE OCTOBER BECAUSE OCTOBER IS A PEACEFUL MONTH :)









3000 Followers Giveaway




Syarat Penyertaan :


1) Follow blog 
Nadratul Syazwana  Norihan Yusof  Khairunnisa Hassan  Ayue Idris  Emi Amira  Miera Shafie  Annie de Yantie  Asha Hana  Farhana Ibtisam  Sya Nissa  Izwani Eliyana  Stylez Store House  Alsa Haslinda  Etique Nurul Imaniah



2) Like page Sponsor

 

   
 




3) Follow Twitter
 
 




4) Follow Instagram

  @nadratulsyazwana                                       @lovelypearlshawl

  @nanameer_                                                  @khairunnisax

  @orenchladee                                               @scarletto_shop

  @syanissa_                                                    @stylezstorehouse

  @asha_hana


5) Buat entry / Letak banner / Backlink


6) Click love love ni tunggu sampai habis loading



7) Copy ayat ni and paste dalam entry!
Secara rasminya, giveaway ini dianjurkan oleh Nadratul Syazwana dengan kerjasama Nana AmeerNorihan YusofKhairunnisa HassanAyue IdrisEmi AmiraMiera ShafieAnnie de YantieAsha HanaNurul ImaniahFarhana IbtisamSya NissaIzwani EliyanaStylez Store HouseAlsa Haslinda  dan Etique 


8) Tinggalkan link entry korang dekat entry ni


Alhamdulillah siap pun akhirnya entry ni. Penat dah dok copy paste code sana sini, copy paste link sana sini T.T Wuuu biasa dapat sponsors sikit je tapi alhamdulillah kali ni ramai hehehe. So marilah kita sama sama join giveaway ni! Ajak kawan kawan sekali ya!

Senarai Hadiah

Shawl/Tudung (9 pemenang)
Baju tshirt (1 pemenang)
Cash RM30 (1 pemenang)
Body Shop product (1 pemenang)
Fabric Brooch (5 pemenang)
Novel (1 pemenang)
Topup RM5 (4 pemenang)
Mask (7 pemenang)
Handmade Craft (2 pemenang)
Banner/Fansign (2 pemenang)



Duration : 1 October - 21 October 2014!





GiveAway By NazaTupperware! Jom Join!!





Cara:-

1.Buat ENTRY diblog uols mengenai giveaway ni dengan tajuk :
Giveaway by NazaTupperware.JOM JOIN!!
Masukkan picture giveaway diatas dlm entry uols dan hantarkan link uols diruangan komen post ini.

2.WAJIB Follow blog "nazatupperware"

3. WAJIB LIKE fbpage "i love tupperware"

4.Tag rakan uols sekurang-kurangnya 2 orang


Syaratnya:-

1.Sesiapa je asalkan ada alamat kt Malaysia ni =)

2.Tarikh Tutup 15 October 2014.

3.Hadiah surprise!!!!!! 

4.Pemenang akan dipilih random melalui cara "cabutan bertuah".

5.Pemenang akan diumumkan secepat mungkin setelah tamat giveaway ini.Insya'Allah


Good Luck uols!!





1st Give Away by Cantik Sihat Semulajadi




Pertama kalinya blog Cantik Sihat Semulajadi nak buat GiveAway. Jadi dengan seribu impian sejuta harapan, Umi harap semua kawan-kawan blogger dapat join GiveAway pertama Umi ni. Syarat-syaratnya mudah sahaja :

1. Follow atau senaraikan blog Cantik Sihat Semulajadi di dalam bloglist anda (dan Umi akan senaraikan blog anda juga nanti!)

2. Buat satu entry yang bertajuk " 1st Give Away by Cantik Sihat Semulajadi " dan paste kan banner kat atas ni dalam entry anda tu

3. Last sekali, jangan lupa tinggalkan link entry korang dekat ruangan komen ni.

Pemenang dipilih berdasarkan kaedah random, jadi jemput kawan-kawan seluruh kulawangsa untuk join ye

Hadiah-hadiahnya untuk 3 orang peserta; no. 3 - topup RM 10, no. 2 - topup RM 30 & no. 1 - produk suplemen bernilai hampir RM 150.00

(Terbuka kepada semua blogger kecuali para SID)
Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Independent Distributor
COD di daerah Sik/daerah Baling/Kedah
Shaklee ID: 869539
SMS/Whatsapp: 019-432 0059

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.








Paris Souvenirs Giveaway by Me!








Senarai hadiah untuk dimenangi:
  • Hadiah Utama          : 20 x keychain Eiffel Tower
  • Hadiah Sampingan  : 3 x poskad Eiffel Tower
  • Hadiah Saguhati      : 3 x maps Paris 2014





Syarat2 penyertaan:

  • Follow blog JINDRISSKA ni. (Kalau dah follow, skip je syarat ni.)
  • Buat satu entry bertajuk "Paris Souvenirs Giveaway by JINDRISSKA!!" , letak banner, copy syarat2 penyertaan dan backlink ke blog JINDRISSKA.BLOGSPOT.COM.
  • Wajib tag 3 orang rakan blogger, dan inform diorang. (Kalau kawan tuh dah di-tagged, janganlah tag diorang lagi. Kesian diorang dapat notification banyak2. Heheheh.)
  • Lastly, letakkan link entry korang dalam ruangan komen kat bawah ni. Siap!




GIVEAWAY BERAKHIR 28 OKTOBER 2014
(jam 11:59 tengah malam, waktu Malaysia)

















Preloved Giveaway





Jom join hadiah banyak au menarik lgi tu












Happy birthday RATU PIMPLES :)





Semoga semuanya berjalan lancar. So, here the simple rules.
1. Warganegara Malaysia
2. Ada blog
3. Follow BLOG
4. Follow INSTAGRAM *kalau ade*
5. Like PAGES
6. Buat 1 entry yang bertajuk "giveaway 2 september 96"
7. Copy banner kat atas dan backlink ke entry ini.
8. Buat ucapan kreatif sempena birthday RATU.
9. Tinggalkan link anda di komen entry ini SAHAJA. *tempat lain tak dilayan*

Tarikh tutup: 5/10/2014 (12.00am)

Pemenang akan dipilih berdasarkan top referral. So, ajaklah kawan ramai-ramai meriahkan GA ni. :)
Hadiah: 
Hanya untuk seorang pemenang bertuah.

GOOD LUCK :D





FIRST GIVEAWAY BY WNURASYIQIN





1. As a blogger , uols wajib FOLLOW BLOG iols ( click follow cepat )

2. For those yang ada instagram , uols boleh FOLLOW INSTAGRAM iols - @wnurasyiqin

3. For those yang ada twitter pulak , FOLLOW TWITTER iols ye - @themarshgold

( for instagram and twitter , actually tak wajib pun okay . Ekin just nak tambah kenalan dekat media sosial sahaja . Lain kali korang bolehlah follow iols )

4. Buat satu entry yang bertajuk " FIRST GIVEAWAY BY WNURASYIQIN " dan pastekan banner dekat atas ni , okay ?

5. Nanti jangan lupa tinggalkan link entry korang dekat ruangan komen ekin . Habissss

Pemenang akan dipilih mengikut referral paling tinggi . Adil bukan ? Hadiahnya pula adalah berbentuk wang tunai . Tetapi hanya 3 pemenang sahaja yang dipilih untuk memenangi wang tunai . Jangan risau , jangan bimbang ... bagi peserta lain , ekin akan sediakan hadiah saguhati untuk korang semua , okay ?






Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love

Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk mencari 15 blog yang akan menjadi penyeri di sidebar blog ini.. 

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Follow blog Truly Love;
  2. Add To Circle Google Plus +Maria Firdz ;
  3. Buat entry bertajuk Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love
  4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML entry dan Publish!
  5. Tinggalkan URL entry penyertaan di ruangan komen entry ini.
  6. Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
  7. 15 Blog akan dipilih menggunakan Random.org. dan akan dimasukkan dalam senarai bloglist di Sidebar Blog Truly Love.
  8. Lain-lain penyertaan yang tidak terpilih akan dimasukkan ke dalam Maria Firdz Bloglist.
  9. Tarikh Penyertaan : 25 September 2014 hingga 30 September 2014 (11.59PM)
Jom, sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini.. 




BIRTHDAY GIVEAWAY BY SHAD

Greetings and Assalamualaikum to all
Jemput Join




Klik Banner untuk Join


Birthday Giveaway by Shad dianjurkan oleh Shad dan disponsor oleh 

GIVEAWAY FLORAL SKIRT




Join This Segmen Babe :)

Segmen Blogwalking Bersama Bazlia Amoza





Syarat penyertaan mudah sangat:
  • Harap korang sudi follow blog saya ini
  • Copy banner kat atas tu dan backlink ke entri ini
  • Tinggalkan komen anda beserta url di entri ini sebagai tanda penyertaan
  • Segmen bermula 22 Sept sehingga 30 Sept 2014

Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM




Assalamualaikum w.b.t.


Klik BANNER untuk join

SIMPLE GIVEAWAY & BLOGWALKING by Yana Pink Blossom secara rasminya bermula pada 23 September 2014, jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada 30 September 2014, jam 11.59 malam, 1 minggu sahaja. Tujuan utama giveaway ini adalah memudahkan Yana untuk blogwalking ke bloggerista semua yer. Kita boleh berbalas kunjungan sesama peserta. Semua bloggerista dijemput join giveaway ni.


HADIAH : 
WANG TUNAI RM10 x 5 pemenang

*Pemenang akan dipilih melalui random.org


SYARAT-SYARAT :
1. WAJIB follow blog Yana Pink Blossom
                                               2. WAJIB like Fanpage 
3. Buat entri bertajuk Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM
4. Copy Coding dan paste di ruang HTML entri anda
5. Tinggalkan URL entri korang di SINI
6. Siap & Good Luck (^^,)



Segmen Blogwalking Sampai Penat Rrsya Eyrdina #2



Klik banner di atas !

SYARAT-SYARATNYA :


WAJIB Follow Blog Ni
- Tekan SINI !
- Buat Satu Entry Bertajuk SEGMEN BLOGWALKING SAMPAI PENAT RRSYA EYRDINA #2
- Letakkan Banner Di Atas Dalam Entry Dan Linkkan Semula Ke Link Ni.
- Dah Join Letakkan Link Di Kotak Komen ( Senang Nak Berblogwalking ) . 

Senang Je Kan ??

 Tak Kesah Berapa Yang Join, Janji Ikhlas Nak Join Segmen Ni 
Tamat Pada ( 10 oktober 2014 ) 

JOM SUPPORT :)