September Giveaway Party hosted by Iola Caviar (Sticky Post)





  • Cara penyertaan :
  1. Blogger warganegara Malaysia
  2. Copy banner dan backlink ke entry ini.
  3. Hasilkan satu entry dengan tajuk " September Giveaway Party hosted by Iola Caviar".
  4. Klik icon lolipop dibawah
  5. Lengkapkan syarat-syarat di bawah, kemudian post link url anda di bawah entry ini.
  • Syarat-syarat wajib daripada penaja
Follow blog para penaja : 
Amy Syah (add G+ juga)
YangBaik (add G+ juga)
Kenny (klik tabung-tabung)

Follow Instagram (sekiranya ada):

Senarai Hadiah-hadiah :

  • topup rm5 (2 pemenang)  
  • topup rm10 (2 pemenang)
  • topup rm 5 (enam pemenang) 
  • sehelai blouse
  • topup rm5 (4 pemenang) 
  • tudung ala fareeda (1 pemenang)
  • sehelai dress (1 pemenang ) 
  • topup rm 10 (1x) 
  • topup rm 5 (1x)
  • 1 pewangi kereta 
  • 1 tudung bawal ruffle 
  • keychain  (2x) 
  • topup rm 10 (2x) 
  • 2x sample perfume grade 5A (2-5ml)
  • 5x diskaun voucher pembelian Rexylla
  • 2x topup rm10
  • usb card reader
  • cash RM50








First Segmen : Jom Tambah Kawan ! by Lieya Yaya




Syarat Syarat :



    • Follow blog yaya ni : Masam Itu Sour
    • Follow salah satu TWITTER , FACEBOOK , INSTAGRAM yaya .
    • Klik sini sini , sini dan sini .
    • Buat Entry Dengan Tajuk " First Segmen : Jom Tambah Kawan ! by Lieya Yaya "
    • Letak link twitter , facebook , atau instagram  korang untuk kita semua tambah kawan
    • Tag 2 kawan blogger yang lain. ( pastikan diorang tahu )
    • Tinggalkan link entry serta link twitter, facebook atau instagram korang sekali dekat komen bawah ni


    Segmen akan berlangsung selama 3 hari bermula 
    21 September 2014 - 23 September 2014 ( 6 ptg )



    Segmen akan terbatal sekiranya penyertaan tidak melebihi 20 orang .






    Contest Blog Comel By: Sheda Ucu








    (Sape Nak Join Tekan Banner Atas)




    Contest Blog Comel By: Sheda Ucu  Di Anjurkan Oleh Sheda Ucu 
     Bermula 15 september  hingga 15 oktober Dengan Penaja Bersama 


    Segmen : Topup by Hanya Aku dan Dia




    Nak join ? klik SINI


    Syarat

    1. Buat entry yang bertajuk Segmen Top Up by Hanya Aku dan Dia

    2. Wajib follow blog ni :)

    3. Tekan Hanya - Aku - dan - Dia

    4.  Hantar link segmen korang ke ruangan komen ini. Selesai. Thanks

    Tarikh Tamat
    22/09/2014 , Isnin  Jam 11.59 Malam   3o/09/2014 , Selasa  . Jam 11.59 malam

    Hadiah
    Top Up RM5x10 blogger yang bertuah
    (Jika melebihi 100peserta, topup akan bertambah kepada 20 X RM5Top Up)
    Hadiah misteri kepada penyertaan pertama dan terakhir . 

    Semoga berjaya ! Chaiyokk , :)





    Segmen Drop Your Link By Adinda Baizura Mazlan





    Let's join this segmen . . due date : 24 september 2014
    sila klik banner ya :)






    Giveaway 2014 Mialiana.com



    Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

    Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

    Syarat-syaratnya :

    1. Wajib Follow Blog Sponsor
    MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

    2. Wajib Like Fanpage Sponsor


    3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
    4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
    5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

    40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.


    Good luck!


    klik pada banner untuk join....







    Giveaway Sexy Shades




    Due date 30 September 2014. Winner boleh pilih shades ikut suka hati


    Shopaholic Giveaway 2014

    PERHATIAN !

    Tempoh Giveaway dilanjutkan sehingga tarikh 24 Oktober 2014.

    Pengumuman pemenang pada 25 Oktober 2014. - SEBAB-MUSABAB-

    بسم الله الرحمن الرحيم


    *tekan banner!

    SHOPAHOLIC GIVEAWAY 2014

    Dianjurkan oleh :

    Ditaja oleh :


    SENARAI HADIAH & KATEGORI PEMENANG

    Top Referral :

    • Voucher RM 20 Gelang Pandora Exclusive Set *new!
    • Wide Shawl x1
    • Cute Pouch Bag x1
    Top Referral #2 : *new!
    • Voucher RM 20 Gelang Pandora Exclusive Set 
    • Tudung Bawal x1
    • Lip Scrub x1
    Kategori Tambahan ( WhoHAA )
    • Tudung Bawal x1
    • Lip Scrub x1
    • Voucher RM 20 Gelang Pandora Exclusive Set *new!
    Random.org
    • Voucher RM 20 Gelang Pandora Exclusive Set x2 *new!
    • Egg Mask x2 orang
    • Tudung Bawal x3 orang
    • Topi BAP x1 pemenang
    • Cute Pouch Bag x1 pemenang
    • Tudung Bawal Pelangi x2 pemenang
    • Brooch x2 pemenang
    • Tudung x2 pemenang
    18 PEMENANG DICARI!

    Kalau nak menang top referral, banyakkan share entry GA korang di fb atau pasang banner GA di sidebar. Boleh ikut tutorial ni, TUTORIAL PASANG BANNER IKLAN.

    Long Distance LOVE "P.J.J"

    assalamualaikum, hi uollss....
    Qish' nak share lah sikit tip2 hubungan Percintaan Jarak Jauh aka "P.J.J" gitew tak kesah ler "PJJ"  ngan Hubby ker bgi yang dh Kawen ataupun bagi pasangan yang in LOVE yg OTW nak kawen ker...
    Don't worry sape2 pon blh try tips ni ok...

    Percintaan Jarak Jauh ni bukan utk Lovely couple jer tau, org2 yang dah kawen pun akan turut  merasa derita apabila berjauhan dengan "HUBBY" or "WIFE" tercinta. So, that why lah Qish' saje2 untuk fun create tips yang mungkin berguna untuk kita semua yer :)



    di bawah ni Qish' nyatakan 5 tips berguna bagaimana cara untuk kita menjaga hubungan PJJ tu :



                           1 Keep on prays to HAPPILY EVER AFTER 
    Berdoa adalah perkara yang paling utama sekali. So kita kenalah same2 Berdoa memohon kepada Allah agar dihindari dari perkara-perkara yang boleh merosakkan rumah tangga seperti kehadiran orang ketiga, bisikan syaitan dan sebagainya. Lazimnya, apabila pasangan tinggal berjauhan, maka tidak mustahil akan wujudnya anasir-anasir luar menghasut supaya meninggalkan pasangan mereka. Ingat, kita perlu rajin berdoa dan tabah.


    2 Keep on contact
    Rajinkan diri kita untuk bertanyakan khabar kepada pasangan setiap hari. Jangan sesekali kita lupa untuk menghubunginya setiap hari tidak kira sama ada SMS, Call, WhatApp, Wechat ker atau sebagainya lagi pun sekarang ni teknologi kan dah canggih bagai yang boleh dimanfaatkan dengan sebaik-baiknya. So no EXCUSE OK ! . Kalau yer pun 1 day kita busy memanjang at least wish lah "good morning", "good night" ker ataupun tanye "sihat ke tidak ?" kepada pasangan kita secara bergilir-gilir. Ha! bukan susah pun kan, tapi dinasihatkan, janganlah sampai berkira kredit  sangat atau nak saling balas membalas...kalau betul sayang kat pasangan tu tak perlulah sampai nak mcm tu kan. Ape2 pon biar semua tu smoothly datang drp keikhlasan hati sendiri gitew.


    3 Dating time !
    Sama ada isteri mahupun suami, kedua-duanya perlu berbincang sepakat untuk mengadakan pertemuan. Jika suami tinggal jauh hanya 100-200 KM dari tempat tinggal isteri, mungkin boleh mengadakan pertemuan setiap hujung minggu. Jika tidak, tetapkanlah sama ada dua minggu sekali mahupun sebulan sekali.
    Jika terlalu jauh seperti di antara semenanjung dan Sabah Sarawak, pasangan perlu akur bahawa pertemuan secara kerap memang agak sukar untuk dilakukan lebih-lebih lagi ia melibatkan kos yang tinggi.

    4 Always being honest
    Antara kunci kebahagian adalah jujur terhadap pasangan. Jika tidak jujur, bagaimana kita mahu menjadikan hubungan itu dihindari dari tipu muslihat. Jika si isteri mahu keluar ke mana-mana, maklumkan pada suami agar dirinya tahu lokasi anda. Setiap pasangan jangan sesekali keluar berdua dengan orang lain yang berlainan jantina. 
    Jujurlah dengan pasangan anda. Ini kerana selain boleh menimbulkan fitnah, ia juga juga boleh mengundang cerita-cerita kurang enak. Lagi bahaya jika cerita itu sampai ke telinga pasangan. Boleh berperang DUNIA KETIGA nanti.


    5 Celebrate ANNIVERSARY with LOVE
    Jangan sesekali kita lupa tentang tarikh ulang tahun perkahwinan ataupun percintaan. Jika kita lupa, ia sedikit sebanyak boleh merosakkan hubungan yang terbina dan pasangan kita akan mulalah berprangka tidak baik terhadap kita.
     Maka, sambutlah ulang tahun bersama dan usahakan diadakan dalam suasana yang sederhana tetapi romantik gitu. Tidak perlu pergi ke tempat yang mewah tetapi sudah memadai jika diri anda berada bersamanya dan berikan hadiah serta ucapkan "i love u" atau apa-apa ajerlah.


    ok itu ajer, selamat berkongsi yer xoxo Qish' Nelysha.




    Motivated Quotes




    Assalamualaikum uolls...Hri ni Qish' nak kongsi skit tentang kata-kata pembakar semangat ataupun lebih dikenali sebagai kata-kata motivasi untuk diri kita sendiri.
    Sejujurnya Qish' memang suke sangat on9 untuk mencari kata kata motivasi...
    It's just for funs and also as my pedoman pada masa yang akan datang...


    Never blame anyone in your life,
    Good people give your happiness,
    Bad people give you experiences,
    Worst people give your lesson,
    The best people gave you memories.


    Think positively, Exercise daily,
    Eat healthy, Work hard,
    Stay strong, Build faith,
    Worry less, Read more,
    Be Happy, Volunteer relax,
    Being love to live


    Maybe one day, I'll be what you need,
    But don't wait too long because the day you want me,
    Maybe that day I've finally give up.


    Falling in LOVE is easy
    BUT
    Staying in LOVE is very special.


    Love isn't base on happiness,
    BUT
    Without love is actually base of sadness.


    Don't depends too much on anyone in this world
    because even your own shadow also will leaves you
    when you are in darkness.


    Every successful person has a painful story,
    Every painful story has a successful ending,
    So accept the pain and be prepared for the success.


    Life is not about finding yourself
    BUT 
    Life is about creating yourself.


    Sometimes, we  need to be hurt in order to grow.
    We must lose in order to gain.
    Sometimes, some lessons are learned best throughout the pain.


    No matter how long it's takes,
    TRUE LOVE is always WORTH to wait.


    We come to LOVE not by finding a PERFECT person,
    BUT
    by learning to see an IMPERFECT person perfectly.


    Oklah itu shje lah my dear friends xoxo Qish' Nelysha





    Mini MMR Giveaway



    Assalamualaikum dear friends...
    Qish' just nak share yg Giveaway ni bermula pada 1st September until 25th September, so sesiape yang berminat jom lah same2  join yer. Kot ade rezeki dapatlah mini gift nie..

    xoxo Qish' Nelysha

    Sweet September Giveaway by Mellya



    Assalamualaikum & good morning friend, Qish' just nak share to ualls, let's join this Giveaway yer.
    xoxo Qish' Nelysha

    1st GIVEAWAY RM400 ++ BY ASYA AMIN !





    Hi uolls, let's join this giveaway.


    Segmen Pencarian Bloglist September by Syahirah Valiant




    Group pilihan : Polariod




    Siti & Sally The Sisters Closet Dress Giveaway!

    Sempena pembukaan butik online yang dijalankan oleh Sally dan juga kakak, kami dah sepakat untuk menghadiahkan sehelai dress yang akan dipilih secara rawak untuk pembaca blog Sally..So, girls...what you waiting for..?


    1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, Follow Instagram Sally (Kalau ada + optional) dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sisters Closet
    2. Tolong klik SITI - SALLY - THE - SISTERS - CLOSET - DRESS - GIVEAWAY
    3. Buat satu entry bertajuk Siti & Sally The Sisters Closet Dress Giveaway!
    4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish.
    5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
    6. Sally akan gunakan khidmat Uncle Random.org untuk pilih ye...Hanya SEORANG PESERTA yang akan dapat sehelai dress.
    7. Giveaway akan berlangsung daripada 16th September 2014 - 19th September 2014
    Credit : Mialiana.com

    Segmen Blogwalking Lestari



    let's join this segmen :) xoxo Qish' Nelysha